Ziua ONU împotriva Traficului de Persoane. O româncă, premiată de SUA

Miercuri, 30 iulie 2014, este marcată pentru prima dată Ziua Internaţională Împotriva Traficului de Persoane, decretată de ONU. La ultima vizită în România, soţia vicepreşedintelui american, Jill Biden, a premiat o româncă pentru salvarea celor exploataţi în diverse situaţii. Monica Boseff, directorul Fundaţiei Uşa Deschisă e una din cele 10 persoane din lume care a primit această distincţie din partea Departamentului de Stat american.

Fundaţia Uşa Deschisă are singurul adăpost de urgenţă din ţară pentru victimele traficului de persoane, la o adresă care este protejată. Potrivit raportului SUA referitor la traficul de persoane, România este ţară de origine

Jill Biden a premiat-o la Bucureşti pe Monica Boseff, pentru lupta împotriva traficului de persoane

Jill Biden i-a înmânat Monicăi Boseff, directorul Fundaţiei “Uşa Deschisă”, cu premiul Departamentului de Stat al SUA pentru lupta împotriva traficului de persoane, pe care-l primesc anual doar 10 persoane în toată lumea, miercuri, la Fundaţia Româno-Americană din Capitală.

Soţia vicepreşedintelui american Joe Biden a fost prezentă miercuri la Fundaţia Româno-Americană din Bucureşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mai multor ONG-uri care luptă împotriva traficului de persoane, dar şi cu victime ale traficului de persoane. La eveniment a fost prezent şi Romulus Ungureanu, directorul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

“Sunt ferm convins că evenimentul de astăzi reprezintă o ocazie de a atrage atenţia asupra traficului de persoane, dar transmite