Blog

Ziua ONU împotriva Traficului de Persoane. O româncă, premiată de SUA

Miercuri, 30 iulie 2014, este marcată pentru prima dată Ziua Internaţională Împotriva Traficului de Persoane, decretată de ONU. La ultima vizită în România, soţia vicepreşedintelui american, Jill Biden, a premiat o româncă pentru salvarea celor exploataţi în diverse situaţii. Monica Boseff, directorul Fundaţiei Uşa Deschisă e una din cele 10 persoane din lume care a primit această distincţie din partea Departamentului de Stat american.

Fundaţia Uşa Deschisă are singurul adăpost de urgenţă din ţară pentru victimele traficului de persoane, la o adresă care este protejată. Potrivit raportului SUA referitor la traficul de persoane, România este ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii traficaţi în scopul muncii, precum şi pentru femei şi copii traficaţi în scopul exploatării sexuale. Monica Boseff vorbeşte la RFI despre schimbarea de care e nevoie în societate pentru integrarea lor: „La o dramă naţională nu se ajunge pentru că totul a fost la scară naţională la început, ci se porneşte de la fiecare individ.

Mai exact, eu nu am dreptul să mă uit la tine şi să spun că îmi doresc o schimbare, dar vreau ca tu să o faci pentru mine. Dacă îmi doresc schimbarea, eu trebuie să fiu primul care o face; eu trebuie să fiu primul care îşi suflecă mânecile şi trece la treabă. La fel este şi în problema aceasta: schimbarea trebuie să înceapă de la fiecare individ. Mulţi îmi spun: Vai, ce lucru extraordinar faceţi, dacă ar fi mai mulţi ca dumneavoastră… Bun, dar pe tine cine te opreşte să fii unul dintre ăştia, cine te opreşte să vii alături de noi? Într-adevăr, nu ai cum să muţi căruţa singur, dar când ne opintim cu toţii, eu vă garantez că o luăm pe sus!”

sursa: http://www.rfi.ro/

free vector

Lasă un comentariu

Name*

Email* (never published)

Website